Over ons

Over ons

Wij zijn Hennie en Lianda, eigenaren van Puur Berkshire, een prachtige locatie middenin de bossen van Heeswijk-Dinther! Puur Berkshire was niet altijd zo sprookjesachtig als het nu is. Lees hier ons verhaal!

Jarenlang teelden wij bloemen en planten, die verkocht werden op de veiling. We bespoten ze minimaal maar werden ons langzamerhand toch bewust van de enorme impact die de reguliere teeltwijze van bloemen had op de natuur om ons heen. Het spuiten van gif en bestrijdingsmiddelen, het toedienen van veel kunstmest om alles maar snel groot te laten groeien, het paste allemaal niet bij de manier waarop wij in de wereld staan. De druppel die onze emmer deed overlopen was de eis van onze afnemer (de veiling) om al onze producten voortaan verplicht te moeten bespuiten vóór we ze aanleverden. Gewoon om er zeker van te zijn dat er niets meer in leefde…. Dàt was het moment waarop wij besloten het radicaal anders te gaan doen en op zoek gingen naar nieuwe mogelijkheden die wèl pasten bij onze droom. Een duurzaam bedrijf met smaakvolle producten die de tijd hebben gekregen om in hun eigen tempo te groeien en bloeien

Verandering: een nieuw avontuur!

Wij moesten veranderen!! De eerste stap op weg naar die verandering waren de Puur Berkshire varkentjes waren wij beiden erg van houden! Kleurige, vrolijke varkentjes die dol zijn op scharrelen in ons bos. Zij gaven hun naam aan ons nieuwe avontuur: Puur Berkshire was geboren

Met de komst van onze varkentjes ontstond de wens (maar ook de noodzaak) om onze producten zelf te kunnen verkopen. In onze streekwinkel verkopen wij nu niet alleen onze eigen producten maar ook streekproducten van andere producenten met een duurzame visie. Eenmaal op weg dienden nieuwe mogelijkheden zich aan. Met ingang van dit voorjaar openden wij een fijne camperplek waar mensen de rust en ruimte van de natuur om ons heen kunnen ervaren. Ook organiseren wij regelmatig markten waar mensen kennis kunnen maken met verschillende boerenproducten en een duurzame teeltwijze.

Duurzaamheid door de steun van onze klanten

Om de verandering te kunnen maken naar een duurzaam bedrijf waar respect voor plant, dier en mens voorop staat, is de steun van onze klanten onontbeerlijk! Zonder jullie was Puur Berkshire eenvoudig niet mogelijk! Met ingang van dit jaar, zijn wij, mede door de steun van onze klanten, in staat om helemaal te stoppen met de reguliere teelt van bloemen. Met de introductie en verkoop van groenteplantjes van eigen duurzame teelt, is de cirkel eigenlijk weer rond!

Wil je de sfeer proeven op onze prachtige, feeërieke locatie in het bos bij Heeswijk Dinther? Kom gerust langs want alles is vrij toegankelijk! Graag tot ziens op Puur Berkshire!


Hennie en Lianda

© 2024 Camper plaats puur Berkshire | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel